5 drankjes die je beter kunt laten staan

Van kunstmatig gezoete milkshakes tot frisdranksuikerbommen: er zijn veel drankjes die je beter kunt laten staan. Ze zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel omhoog schiet, de vetopslag wordt verhoogd en ga zo nog maar even door. Zeker als je af wilt vallen rondom je buik is het niet verstandig ze te drinken. En dan hebben we het dus nog niet eens over alcoholische versnaperingen! Welke drankjes kende jij al en welke nog niet?

1. Frisdrank
De meest voor de hand liggende optie: frisdrank. Lijkt misschien logisch dat je deze blikjes suiker niet in de buurt van je koelkast laat komen, maar toch vallen we wel eens voor al die verleidelijke en zogenaamd ‘gezonde’ slogans. Ze beweren bijvoorbeeld heel weinig calorieën te bevatten of ‘light’ te zijn, maar in deze varianten zitten weer allerlei kunstmatige zoetstoffen en andere toegevoegde rommel die je niet in je lichaam wilt. Mocht je toch behoefte hebben aan prik, ga dan voor koolzuurhoudend water. Je kunt er zelf nog wat citroen, limoen of munt aan toevoegen voor dat extra lekkere smaakje. Komt geen suiker aan te pas!

2. Gezoete ijsthee
Tja, de naam zegt het al: het is gezoet. Dat is meestal geen goed teken. Wanneer drankjes gezoet zijn, bevatten ze veel kunstmatige zoetstoffen en nepadditieven, terwijl er een gebrek is aan natuurlijke voedingsstoffen. En die zijn nu juist zo belangrijk in een gezond voedingspatroon! Jawel, uit de koelkast ermee.

3. Sportdrank
Als je niet fanatiek sport of hardloopt, zullen de suikers en calorieën in dit drankje niets anders doen dan zich wanhopig nestelen in je lichaam. Zelfs atleten kiezen steeds minder vaak voor sportdrank vanwege het bizar hoge suikergehalte. Toch iets verfrissends met een boost nodig na je workout? Ga dan voor kokosnootwater of citroenwater.

4. Energiedrank
Ja, óók dat zondige blikje Red Bull dat lonkt vanuit je bureaulade. Mocht je er zelfs elke dag eentje ‘nodig’ hebben, dan is er waarschijnlijk sprake van een verslaving. Eén blikje Red Bull bevat maar liefst 27 gram suiker, dus de meeste calorieën komen daar dan ook vandaan. Niets dan een boosdoener, deze suikerbom. Doe je lichaam een plezier en besluit vandaag nog om het nooit meer te drinken. Alleen door deze drank weg te laten, zal je al sneller afslanken!

5. Luxe koffiedranken
Geen zorgen: je kopje koffie hoef je niet in te leveren. Eén à twee koppen koffie per dag, zonder suiker en eventueel met een scheutje (amandel)melk, kunnen geen kwaad. Het zit ‘m vooral in die luxere, speciale koffiedranken met allerlei verschillende soorten smaakjes en toegevoegde zoetstoffen. Dat geldt voor de kant-en-klare koude koffiedrankjes die je in de koeling van de supermarkt kunt vinden, maar al helemaal voor de drankjes die je bij de grotere koffieketens kunt bestellen. Alles waar ‘chocolate’, cookie’, ‘mocha’ of ‘latte’ in de naam staat, kun je beter afschrijven. Dat geldt helaas ook voor de geliefde seizoens koffie van de Starbucks: de Pumpkin Spice Latte. Jammer? Misschien, maar durf toch wat vaker ‘nee’ te zeggen tegen deze verleidelijk koffievariant. Je zal jezelf dankbaar zijn!


Slim afvallen

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*