De gevaren van afvallen

Het snel verliezen van kilo’s kan vele gevaren inhouden, je kan er ziek van worden en sommige mensen verliezen zelfs de strijd tegen hun kilo’s en vinden hierin zelfs de dood.

De gevaren op een rijtje:

1) Ondervoeding: Dit houdt in dat er tijdens de dieetperiode te weinig calorieën geconsumeerd worden in verhouding met de caloriebehoefte van het lichaam.

2) Ziektes zoals:  Anorexia (nervosa) = Dit is een eetstoornis waarbij iemand aan vervormd beeld van het eigen lichaam heeft, een grote angst om dik te worden en niet probeert een normaal lichaamsgewicht na te streven. Bij vrouwen treden ook onregelmatigheden in de menstruatie op. De risicogroep betreft vooral jonge meisjes, kort voor of tijdens de puberteit. De mogelijke gevolgen van Anorexia zijn: Hartfalen, nierstenen, moeheid, krimpen van de hartspier, de dood,…

Boulimia (nervosa) of Boulimie = Dit is een psychologische toestand waarin een persoon terugkerende eetbuien heeft gevolgd door één of meer van de volgende, opzettelijke handelingen die de opname van voedsel compenseren en gewichtstoename verhinderen:

Braken, ongepast gebruik van laxeermiddelen, vasten,…

Mogelijke gevolgen van Boulimie zijn: Hartritmestoornissen, gebitsstoornissen, de dood,…

Orthorexia (nrevosa) = Dit is een eetstoornis die verwant is aan Anorexia. Hoewel de aandoening regelmatig aandacht krijgt is het nog geen erkend ziektebeeld. Het belangrijkste kenmerk van de aandoening is dat de persoon die eraan lijdt een obsessie heeft voor gezond eten. De persoon gaat dus met andere woorden voedsel vermijden dat vet of conserveermiddelen bevat.

5 Comments

  1. @love Goed dat je zo bezig bent met het mentale! Afvallen doe je niet zomaar, het is gedrag! Dus ga zo door en keep full in mind! Ikzelf wil ook gaan afvallen en heb dus voor het Mentale Dieetplan gekozen. Wil je me mailen? Dan kunnen we elkaar misschien ook ondersteunen!

  2. Hallo Desiree,

    Ja je hebt helemaal gelijk, ik ben al aan het afvallen met het mentale dieet plan. Ik ben erg blij ermee en ik geloof ook niet in Montignac enzo. Het komt van binnen, vanuit het mentale. Eigenlij heel logisch.

    Groetjes Love!

  3. Dit was een goed artikel om te lezen, dank u wel voor het delen. Ik zie inderdaad veel gevaren om op deze manier af te vallen.

Comments are closed.